Nyílt nap az MCC-ben

2023.05.11. 11:09

Különleges ismeretekkel gyarapodhattak a diákok Tamásiban

Az MCC nem csak a középiskolások, egyetemisták tehetséggondozását tűzte zászlajára, hanem az általános iskolásokét is.

Szepesi László

Tantermen kívül szerezhető ismeretekkel gyarapodnak a kisdiákok. (Fotó: MCC)

Szekszárdi képzési központjában már két csapat részese az általános iskola felső tagozatos diákjainak ismereteit bővítő, iskolán kívüli, ingyenes tehetséggondozó programnak. Két éve az akkor az ötödik osztályt kezdők alkották az első csoportot, s most verbuválják a harmadikba a tehetséges gyerekeket.

Az előző héten ezért Pakson volt egy nyílt nap, most pedig, kedden délután Tamásiban a Würtz Ádám Általános Iskolában találkozott mintegy hetven érdeklődő, az ötödik osztályt ősszel kezdő kisdiák a szekszárdi képzési központ szakembereivel.

Természettudományos kísérleteket mutattak be. (Fotó: MCC)

Ennyien regisztráltak, vélhetően azért ilyen sokan, mert a városból már többen is részt vesznek kéthetenként Szekszárdon az MCC foglalkozásain, ahol mondhatjuk úgy, tantermen kívül szerezhető ismeretekkel gyarapodnak.  Ők itt megismerkednek a robotikával, megtanulnak újraéleszteni, bővülnek pénzügyi ismereteik, kipróbálhatják magukat riporterként, nyelvet tanulnak, és egyebek közt foglalkoznak jövőkutatással is. 

Most, a tamási ismerkedésen természettudományos kísérleteket mutattak be, többek között kipróbálták a titkosírást, a bubi buliban glicerinnel megerősített, pattogó szappanbuborékokat fújtak, s közben megtudták, miből áll a FIT program. 

Hasonló találkozó lesz jövő hétfőn Bonyhádon, a Perczel kúriában, június elsején pedig Szekszárdon a Hunyadi utcai képzési központban, mindkettő helyen a leendő ötödik osztályosoknak szerveznek tájékoztatót. A nyár végén, ősz elején lesz a felvételi, amolyan beszélgetés, amely során kiderül, kikből áll majd össze a legfiatalabb csapat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában