Biznisz

2023.05.20. 11:00

Az autó csomagtartójából kínálta árujával a násznépet az ismeretlen

Hamisítatlan falusi lagziban voltunk a hétvégén. A pár nemcsak az esküvő napján figyelt a hagyományokra, hiszen már az azt megelőző napokon is előkészítőt tartottak.

Hanol Erzsébet

Az autója csomagtartójából kínálta árujával a násznépet az ismeretlen (Illusztráció: Shutterstock)

Összefogott a család, a barátok, disznót, majd birkákat vágtak, a lagzi helyszínén üstökben főtt a pörkölt, az éjféli töltött káposztához az asszonyok gombócolták a húst. Sőt, már pénteken este zenés vacsorát tartottak a segítőknek. 

A nagy napon aztán kikérő volt a lányos háznál, és persze muzsikaszó mellett vonult a násznép a szertartások helyszínére. És mivel egy faluban aligha maradhat titokban egy esküvő, sokan az út mentén várták, hogy elhaladjon a menet, és láthassák a menyasszonyt és a vőlegényt. Mindezt aztán a hajnalig tartó mulatság fejelte meg. Szóval minden remekül alakult, ám mégis volt egy furcsaság, ami aligha szerepelt az esküvő forgatókönyvében.

Amikor kijöttünk a polgári szertartás helyszínéről, leszólított bennünket egy idősebb férfi. Az autója nyitott csomagtartójára mutatott, és figyelmünkbe ajánlotta a portékáit. A nemleges válasz után másoknál is próbálkozott, nem sok sikerrel. Azon se lepődnék meg, ha rövid úton elhajtották volna.

De vajon mi motiválta? Itt van ez a sok szépen felöltözött ember, pénz is akadhat náluk, egy próbát megér. Ám valószínűleg senki sem csípett le egy keveset a nászajándékba szánt táncpénzből, hogy abból inkább egy ismeretlen csomagtartójából WC-illatosítót és édességet vegyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában