RHK

2023.05.18. 13:13

Nyílt napot és gyermeknapot tartottak Bátaapátiban

Nyílt nappal egybekötött gyereknapot tartott a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft., amelynek a Bátaapátiban található Nemzeti Radioaktívhulladéktároló (NRHT) adott otthont múlt szombaton. A gyerekeket a rendezvényen arcfestéssel, kézműves-foglalkozással, bohóccal és koncerttel várták.

Gazsó Rita

Fotó: TelePaks

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. életében már hagyomány, hogy a társaság évente egyszer megnyitja kapuit az érdeklődők előtt Bátaapátiban. Ilyenkor az 1,7 kilométer hosszú és 10 százalékos lejtésű aknán keresztül juthatnak a regisztrált látogatók a földfelszín alatti tároló kamráiba. A vendégek idén is a legmagasabb fokú biztonsági követelmények betartásával tájékozódhattak a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezéséről. 

A földfelszín felett is programokkal várták a Bátaapátiba érkezőket. A hagyományhoz hűen gyermeknappal ötvözték a nyílt napot a szervezők – írta meg a Telepaks. A gyerekek az udvaron kipróbálhatták a pedálos gokartokat, és a Csurgó zenekar koncertjét is megtekinthették. Népszerű volt az arcfestés és a kézműves-foglalkozásokat is szép számmal látogatták a családok. Újdonságnak számított, hogy a Mecsekérc Zrt. munkagépeibe is beülhettek a gyerekek.

Plesz-Kereki Bianka, az RHK Kft. megbízott kommunikációs vezetője azt mondta, a társaság fő célja, hogy minél többen megismerjék a tevékenységüket. A nyílt napra érkezők betekintést nyerhettek a radioaktív hulladékok kezelésébe, a felszín alatt pedig személyesen tájékozódhattak arról, hogy milyen biztonságos körülmények között helyezik el az atomerőmű kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékait. A szakemberek minden felmerülő kérdésre készségesen válaszoltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában