Magyar Falu Program

2023.05.05. 11:30

Parkerdő, ravatalozó, megszépült út – a fejlődés mérföldkövei

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a dombóvári térség országgyűlési képviselője csütörtökön két beruházást adott át Kakasdon, illetve Váralján sajtótájékoztatón beszélt a parkerdő turisztikai fejlesztéséről.

Vizin Balázs

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a váraljai parkerdő turisztikai fejlesztése – erről tartottak sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvényt a helyiek május 4-én. Az eseményen Potápi Árpád János is részt vett. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a dombóvári térség országgyűlési képviselője gratulált a váraljaiaknak a sikeres pályázathoz és sok sikert kívánt annak megvalósításához. 

Fotó: Makovics Kornél

– Az elnyert 237,3 milliós támogatás komplex beruházást tesz lehetővé – fogalmazta meg. Kifejtette, a tervek szerint – többek között – egy többfunkciós épületet alakítanak ki a helyiek a hozzá tartozó szociális blokkal, öltözővel, és kisebb rendezvények, konferenciák lebonyolítására alkalmas teremmel. Ugyancsak a megvalósítandó célok között szerepel egy új híd kialakítása, ami összeköti a partot a 2. tó szigetével, amelyet a jövőben esküvői helyszínként adna bérbe az önkormányzat. 

– Mindezek mellett a közművek kiépítését, kamerával megfigyelt parkoló kialakítását, az ifjúsági tábornál található, ligetes területen több korosztálynak (3-6 éves) szóló élménytér kialakítását teszi lehetővé a pályázat – erősítette meg köszöntőjében Sziebert Éva, Váralja polgármestere, aki a program zárásaként körbekalauzolta a vendégeket a tervezett beruházás helyszínén.

Váralja után Kakasdra látogatott Potápi Árpád János, ahol két beruházást adott át. Egyrészt a Magyar Falu Program (MFP) jóvoltából felújított ravatalozót. Az önkormányzati önerővel kiegészített, közel 30 milliós forrás lehetővé tette a ravatalozó komplex felújítását. 

A másik, ugyancsak május 4-én átadott beruházás a Szabadság utca rendbetételének elkészülte volt. Ezt a Belügyminisztériumhoz benyújtott nyertes pályázat tette lehetővé – és ehhez is társított önerőt az önkormányzat. A közel 24 milliós projektből – többek között – új aszfaltréteget kapott az utca és a járda is megújult, akadálymentes lett – összegezte Schellné Simcsik Orsolya, Kakasd polgármestere, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az átadott két beruházás sikeres megvalósításához. 

Mint elhangzott, csak a MFP-on keresztül 2019-től több mint 132 millió forint pályázati támogatás érkezett Kakasdra, amelyekből a helyi közösség számára fontos beruházásokat valósíthatott meg az önkormányzat. Potápi Árpád János is elismerően szólt a beruházásokról, valamint a település vezetőinek munkájáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában