Horgászat

2023.05.01. 16:30

Rekord: 75 tonna halat fogtak ki a balatoni pontyfogó versenyen

Rekord összefogással ért véget a IX. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC). A 140 óra alatt rekord mennyiségű, 74 tonna halat fogtak a világ elitjébe tartozó versenyzők

TEOL

Forrás: IBCC

Április 22-én vette kezdetét a világ legnagyobb pontyfogó bajnoksága a Balaton körül. 21 országból, 255 csapat tette próbára horgásztudását, hogy a rendelkezésre álló közel egy hét alatt kifogják, majd egy fotó elkészítését követően visszaengedjék a horogra akadt pontyokat. 

A csapatok nem panaszkodhattak, hiszen az időjárás kegyes volt hozzájuk, a kapások pedig egymást érték a Balaton szinte teljes partszakaszán. Idén rekord mennyiségű halat fogtak a pontyhorgászok. A tavalyi 30 tonnás összfogáshoz képest az idei évben 75,8 tonnányi, összesen 7872 darab nagytestű ponty akadt horogra. A legtöbb kifogott hallal büszkélkedő csapat a Nikl & Carp´R´Us 3 lett, amely 1337,24 kilónyi fogással zárta a versenyt. A legnagyobb halat a Cereal Boilies csapat fogta, amelynek súlya 30,7 kg volt.

A telejes bejegyzést, valamint a képgalériát a sonline.hu oldalon tekintheti meg, ide kattintva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában