Programajánló

2023.05.29. 08:42

Sokszínű, pezsgő város Baja

Baja az a Duna-parti város, ahol nem lehet unatkozni. A Sugovica-parti település egész évben kínál kikapcsolódási lehetőségeket.

Márton Anna

Képünk a Bajai Halfőző Fesztiválon készült.

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Fesztiválok hónapja

Júliusban két népszerű rendezvénnyel is várják Bajára a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. Július 6-8. között rendezik meg a Bajai Halfőző Fesztivált. Az 1996-ban először megrendezett esemény mára már a régió egyik legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát, és rengeteg látogatóval büszkélkedhet. A bajai halászlé 2015-ben felkerült a hungarikumok listájára, nem meglepő tehát, hogy általában több mint 2000 darab bográcsban rotyog a halászlé a fesztiválkor. 

Július 28- 30. között pedig a Tóth Kálmán és a Szent Imre téren a 6. BeerBC - Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztiválra várnak minden érdeklődőt. A Sugovica-parti város legkedvesebb terét ilyenkor belakják a különlegesebbnél különlegesebb utcai ételek. Három napra a felhőtlen szórakozásé, a kisüzemi sörök széles választékáé, valamint a minőségi zenei élményé a tér. 

BeerBC - Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztivál
Fotó: Beküldött fotó

Túrára fel!

A Duna bal partján Bajához közel esik Gemenc egyik legkönnyebben elérhető kiránduló erdeje, a Cserta-Dunai Parkerdő. Dunafürdő üdülő területről könnyen megközelíthetjük gyalogosan és biciklivel vagy akár autóval is. Bár esős időben az erdei út erősen sáros! Ha nagyobbat szeretnénk túrázni, akkor innen könnyen rácsatlakozhatunk az országos kéktúra útvonalra, amely elvezet bennünket akár Pörbölyre, a kisvasúthoz is. Délfelé indulva, a piros jelzésen az ország legnagyobb törzskerületű fáját is megkereshetjük.

A teljes programajánlót a BAON.hu-n olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában