Trianonra emlékeztek Pakson

2023.06.04. 18:00

Ahhoz ragaszkodunk a jelenben, amit a múltban elveszítettünk

Trianon 103. évfordulója alkalmából a Táncsics Parkban tartották meg a városi ünnepséget, helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Brunner Mónika

Trianon 103. évfordulója alkalmából a Táncsics Parkban tartották meg a városi ünnepséget.

Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter polgármester ünnepi beszédében többek közt elhangzott, hogy minden nemzet történelmében vannak felejthetetlen pillanatok, vagy mert örök dicsőséget hoztak, vagy mert olyan veszteséget és gyászt, melynek sebei nyomok nélkül sosem fognak begyógyulni, és amelynek fájdalmát csak a szüntelen emlékezés enyhítheti csupán. Mert aki emlékezik, az nem csak nem felejti a múltat, de a jövőjét is annak erejéből és értékeiből akarja élni. 

Vagyis abból, ami ő maga. Ősei szívéből, áldozatából, a múlt örömeiből, veszteségeiből. A jelenben pedig ahhoz ragaszkodunk a leginkább, amit a múltban egyszer már elveszítettünk. A nemzet olyan gyökér és erő, mely csak azok szívében lakik, akik megélték bármikor is a tőle való elszakadás veszteségét – zárta beszédét Paks polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában