LapáTolna

2023.06.04. 11:30

Amikor egy holtág sárkányosodik el

Az elsárkányosodás általában igen kellemetlen tud lenni, de olykor előfordul, hogy kimondottan jó dolog sül ki belőle. Ez utóbbi jelenség volt megfigyelhető szombaton délelőttől a tolnai Duna-parton, ahol immár harmadszor rendezte meg a LapáTolna Napot a LapáTolna Sárkányhajó Club.

S. K.

Harmadik alkalommal rendezték meg a LapáTolna Napot.

Fotó: Kiss Albert

Mint azt Finkné Szabó Ildikó, a civil szervezet elnöke elmondta, az esemény célja a sárkányhajózás népszerűsítése volt, és nem titkoltan a tagtoborzás a LapáTolna csapatába. A meghirdetett versenyre amatőr csapatok jelentkezését várták. Diák kategóriában 4 gárda nevezett, a felnőtteknél 7 baráti társaság, illetve céges csapat is jelentkezett a megye több településéről. 

A nap a Müller Zsófi által vezényelt zenés bemelegítéssel indult, majd megkezdődtek a kb. 150 méteres futamok, amelyek során két délelőtti és egy délutáni fordulóban mindig két-két – legalább 16 fős – legénység mérte össze a tudását. A végeredmény az egyes csapatok a három futamban elért összesített időeredménye alapján alakult ki.

A diákoknál 1. lett a szekszárdi Ady Guard, 2. a Rendészek (szintén Ady szakközép), 3. a dombóvári Illyés gimnázium, 4. a szekszárdi Dienes általános iskola. 

A felnőtteknél a paksi ASE Dragon volt a legjobb, 2. az orosz lapátosok alkotta Roszatom, 3. a tolnai Fastron, 4. a BehaTolna, 5. a Fácánkerti Lovasok, 6. a Dienes szülők, 7. a szekszárdi SZ+C.  

Diák kategóriában 4 gárda nevezett, a felnőtteknél 7 baráti társaság, illetve céges csapat jelentkezett a megmérettetésre. Fotó: Kiss Albert

A LapáTolna két elhunyt tagja nevét viselő különdíjakat is átadtak. A Pipa Károly fair play díjat a Dienes iskola hatodikosai érdemelték ki, míg a Pilisi Pál különdíjat a Fácánkerti Lovasok vehették át. 

A sárkányhajósok által benépesített Duna-part délután még nyüzsgőbbé vált, mivel a városi gyermeknap is ekkor zajlott. A Tolnai Kulturális Központ által rendezett eseményen számos szervezet gyarapította a programok sorát, így mások mellett a Családsegítő Központ és a Tolnai Háló Közalapítvány, a Nagycsaládosok Tolnai Egyesülete, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, a Barátság Szeretetszolgálat Alapítvány és a tolnai tűzoltók is hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek igazán jól érezhessék magukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában