Kevés vásárló

2023.06.03. 13:17

Csak ámultak a vevők a szekszárdi piac árai láttán

Bizonyára az árusok is arra számítottak szerdán a szekszárdi piacon, hogy a pünkösdi ünnepek után, hónap végén kicsi lesz a forgalom. Ez azonban nem így történt.

M. I.

Sokan fordultak meg a szerdai nagypiacon, viszont jóval kevesebben vásároltak. Ennek nem a hónap végi pénzszűke volt a legfontosabb oka, hanem a mérhetetlen drágulás. A vásárlók csak ámuldoztak az árak láttán. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Egy kiló héjas cukorborsóért 2000 forintot, egy kiló sárgahüvelyű zöldbabért 3000-ret, egy kiló kovászolni való uborkáért 680 és 1100 forint között kértek. Az újhagyma csomója 350, a lecsónak való paprika 1000 forint volt. A főzőtök ára 800, de rántani való nem volt belőle. 

A kelkáposzta, karfiol kilós ára is 700 és 800 forint között alakult. Az újkrumpli talán kicsit olcsóbb lett a múlt hét óta, most 680 forintért kínálták kilóját. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Aki friss gyümölcsre vágyott az is csalódott lehetett az árak láttán. Az eper ára nem lefelé, hanem felfelé ment. A frissen szedett, szép szamócáért 2000 forintot, a negyed kiló körüli dobozos cseresznyéért ezer forintot kértek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában