Terápiás kutya

2023.06.01. 11:20

Csodás találkozás Skippy-vel

Skippy, a terápiás kutyus és barátja, Törő Lilla, a Csiga-Biga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítványtól, a bátaszéki városi óvodába látogatott.

Mauthner Ilona

Skippy, a terápiás kutyus a bátaszéki városi óvodába látogatott.

Forrás: Facebook

Ez az igazán szerethető négylábú a legismertebb szarvasgomba kereső kutyák egyike. A kitűnő szaglásáról ismert terápiás társ elsősorban nem a szimatával, hanem barátságos és sportos természetével, no és a kedves kinézetével, lopta be magát a legkisebbek szívébe.

A gyermekek játszva ismerkedhettek Skippyvel, hiszen nem érezték magukat feladathelyzetben. Ez sikerélményekhez, kevesebb szorongáshoz és motivációhoz vezetett. Az óvodások vidáman és lelkesen vettek részt a foglalkozásokon.

A terápiás kutyák sokoldalú pozitív hatást fejthetnek ki a gyerekek fejlődésében, és Skippy is kiváló személyiségfejlesztőnek bizonyult. Az érzelmi világra és önértékelésre gyakorolt pozitív hatása megerősítette a gyerekek önbizalmát, mondták az óvónők.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában