Teol.hu podcast

2023.06.07. 15:30

Díjazták Ica néni elkötelezettségét

Pesti Gyuláné elkötelezett és eredményes tevékenységét emlékéremmel honorálta Sióagárd önkormányzata. Gerő Attila polgármester ünnepi testületi ülésen adta át a díjat.

Tóth Tímea

Podcastünkben Tóth Tímea (J) beszélgetett Ica nénivel (B).

Fotó: MW

Pesti Gyuláné vezetésének köszönhetően a tagság létszáma a felnőttek körében megduplázódott, a gyerekek száma pedig megsokszorozódott. Jelenleg kétszázhetven az egyesület összlétszáma.

Mindig fontos volt számára a közösségi életben való részvétel, a hagyományőrzés, a falu értékeinek őrzése, ápolása. Már általános iskolásként, 1968-ban szerepelt a sióagárdi gyereklakodalmas előadásában. Két évvel később megjelent az agárdi viseletről egy képeslapsorozat, a fotózásnak aktív részese volt. Alkalmanként részt vett a tánccsoport munkájában is, főként nagyobb létszámú fellépések esetén. Segített a bábcsoport bábjainak viselet felújításában.

Részt vett a sióagárdi lakodalmas és a szüret videofelvételeiben is. A hagyományok háza kiállításainak rendezésében is közreműködött. Az arató napok alkalmával vendég csoportokat kísért agárdi viseletben. Tizennégy éven át, szinte a kezdetektől részt vett Faddi Varga Jánossal a sióagárdi halfőző szervezésében.

Podcastünkben Tóth Tímea beszélgetett Ica nénivel.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában