Visszatekintés

2023.06.10. 09:07

Felborult egy lovaskocsi Tevelen

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Képünk illusztráció

Forrás: MW

50 ÉVE az akkor huszonöt éves Baka István három versét közölte a Tolna Megyei Népújság június 7-i lapszáma. A Szekszárdon 1948. július 25-én született, Szegeden 1995. szeptember 20-án elhunyt költőtől az 1514, az Ingemet varrják és a Dal című művek kerültek a Fiatalok rovatba. Ízelítőként az 1514 című költemény első versszakát közöljük: „Hol arcomat megmerítettem / virradatkor, bedőlt a kút. / Tükörképem most lenn, a földben, / siratja az elhamvadt falut.”

50 ÉVE „a bonyhádi járási művelődési házban szép számú érdeklődő előtt tartottak találkozót a magyar tv-híradó szerkesztői és riporterei. Jelen volt Szép Zsigmond főszerkesztő, Vajek Judit, Pillér Sándor és Moldoványi Ákos bemondók, szerkesztők, riporterek. A több mint kétórás kötetlen beszélgetés során a jót és rosszat is elmondotta az igen aktív közönség. Szó volt bakizásokról, s arról hogyan készülnek a riportok, s végül Vajek Juditnak és Moldoványi Ákosnak virágcsokorral kedveskedtek a találkozó résztvevői. A vendégek még a bonyhádi jó ízű szamócát is megkóstolták.”

50 ÉVE „Tevelen a lejtős Hőgyészi utcában megvadultak B. S. egeracsai lakos kétfogatú kocsijának lovai. Az elragadott kocsi az út szélén felborult. Hajtója, valamint a vele utazó B. L. kölesdi lakos lezuhant. Mindkettejüket súlyos sérülésekkel szállították a bonyhádi kórházba.” 

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában