Teol.hu videó

2023.06.10. 20:00

Flashmobon vettek részt a szekszárdi királyfik és királylányok (videó)

A szekszárdi gyerekeket is a magasba emelték az országos Három Királyfi, Három Királylány mozgalom keretén belül. Idén is a gyermekvállalás és a gyermekek kerültek a fókuszba. Június 10-én délelőtt az Illyés Gyula Könyvtár udvarán idén először flashmobbal is igyekeztek felhívni a figyelmet a családok legféltettebb kincseire.

Farkas Eszter

Délelőtt 11 órakor Szekszárdon is minden gyermeket a magasba emeltek. (Fotó: K. A.)

Az országos mozgalom és flashmob mottója: Körülöttünk forog a világ! 

– Utalunk ezzel arra, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. A flashmob alapjának számító körtánc is ezt hivatott kifejezni, melyben kicsik és nagyok egyszerre énekelték el a "Kicsi vagyok én, majd megnövök én" kezdetű nótát – emelte ki Mocanasu Boglárka, önkéntes. 

– A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom flashmobja azt jelképezi, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó. Mozgalmunk 2018 óta rendezi meg a nagy országos gyerekemelést, amelynek lényege az, hogy egyszerre minél több gyereket emeljünk fel, bárhol is legyünk az országban vagy a határon túl. Tavaly több mint ötven helyszínen tízezernél is több gyereket emeltek fel szüleik. Idén táncos flashmob, villámcsődület keretében rendeztük meg az eseményt Zalaegerszegtől Szegeden és Budapesten át Nyíregyházától Szekszárdig.

A gyerekemelés négyszer hagyományos keretek között zajlott, egyszer pedig rendhagyóan, online formában valósult meg. Legelőször csak Budapesten emelték a gyerekeket a magasba, aztán már évről évre több település és közösség csatlakozott a mozgalomhoz a családi napok megrendezésével. Az online emelés 2020-ban szintén felejthetetlen marad, hiszen Göteborgtól Csíkszeredáig sok külföldön élő család csatlakozott és töltötte fel a közösségi oldalára a gyerekemelős fotóját.

 

Idén is több mint 50 településen történt meg 11 órakor az emelés határainkon belül és kívül egyaránt.

Idén Szekszárdon immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az esemény, mely a korábbi évekhez hasonlóan az Illyés Gyula Könyvtár rendezvényéhez kapcsolódott. Szuper kis csapat kovácsolódott össze mind a szervezők, mind a résztvevők körében. Öröm volt a boldog szempárokat figyelni dalolás közben és látni a hirtelen összeverbuválódott kis „néptáncos” csapat lelkesedését. Bízunk abban, hogy jövőre még nagyobb létszámmal, rutinnal, már összeszokva ismételhetjük meg ezt a szuper programot. Ráadásul, aki feltölti a közösségi felületére az itt készült fotót vagy videót, és ellátja a #gyereketamagasba2023 címkével, nyereményjátékban vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában