Trófea fesztivál

2023.06.06. 12:44

Gímszarvaspörkölt vitte el a pálmát

Négy év kihagyás után, szombaton újra sikerült megrendezni a Trófea Fesztivált a tamási parkerdőben.

Gazsó Rita

Az idei év az első év, amikor több év kihagyás után, az eredeti helyszínen, megújult környezetben tarthatták meg a XV. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált a Tamási Miklósvári Parkerdőben.

A nap folyamán vadfőző verseny, interaktív kutyás bemutató, a Pántlika néptánc együttes három korcsoportjának műsora, a Tamási Koncert-Fúvószenekar- és a Tóth Vera Quartett koncertje, valamint disco várta a látogatókat. Emellett a parkerdő területén felállított számos helyszínen tölthették el vidáman a napot kicsik és nagyok egyaránt. Kézműves kirakodóvásár, trófea bemutató, hab-party, foci, kézműves foglalkozás, íjászat, ugrálóvár, arcfestés, óriáscsúszda, euro-jumping várta a látogatókat.

A vadfőzőverseny zsűrijét Vörös Krisztán mesterszakács, Jakab Jánosné mesterszakács és Gerván Kázmérné vendéglátós szakember alkotta. A verseny első helyezését az NSZK-s fiúk fantázianévre hallgató csapat érdemelte ki egy fantasztikus gímszarvas pörkölttel. A második helyet a Smokey Wild Hogs csapata nyerte meg, akik füstös erdei szarvaspitét készítettek, előételként szarvas pastramit tálalva. A harmadik helyen a Tamási Erdészet csapata végzett, egy különlegesen finom dámpörkölttel. A verseny különdíját az ÖKO Büfé csapata kapta meg, egy tépett szarvasburgerrel, amelyet lilahagymás lekvárral és baconchipssel körítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában