Taggyűlés

2023.06.01. 11:47

Gyűléseztek a nyugdíjas bátaszéki vasutasok

Éves taggyűlését tartotta a Bátaszéki Vasutas Nyugdíjas Szakszervezet a hétvégén.

Mauthner Ilona

Taggyűlést tartott a Bátaszéki Vasutas Nyugdíjas Szakszervezet.

Forrás: Facebook

Minden évben kötelezően – és még mindig bizakodva a jobb jövőben – jönnek össze az egykor a MÁV-nál dolgozó nyugdíjasok, hogy átbeszéljék az elmúlt év elvégzett feladatait és a következő év terveit, számolt be az eseményről a BátaszékMost portál.

A taggyűlésen Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, valamint Mándi Gábor alelnök és dr. Bozsolik Róbert polgármester is jelen voltak, mely taggyűlést a helyi szervezet elnöke, Toronyi Gézáné vezette le. Mint minden szervezet életében, a vasutas szakszervezetnél is visszatérő problémák az alacsony nyugdíjak és a megemelkedett árak, a tagok kiöregedése és az új belépők hiánya. 

A helyi szervezeten belül igyekeznek a tagok egymást segíteni, támogatni, bevonni a közösségi hétköznapokba, de a tapasztalat az, hogy ez mind egyre nehezebb. Mégis bizakodnak. Így készülnek a július 22-én megrendezésre kerülő, Dombóvár-Bátaszék vasútvonal fennállásának 150. évfordulójára is, amely egy nagyszabású ünnepséggel, emléktábla-avatással, kiállítással és nosztalgiavonattal várja az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában