Nemzeti Összetartozás Napja

2023.06.06. 16:36

Kopjafát avattak az emléknapon

Kopjafát avattak a nemzeti összetartozás napján Dalmandon. Stammné Juhász Luca, polgármester elmondta, hogy a Nagy-Magyarországtól elcsatolt területeken élők és leszármazottjaik előtt tisztelegnek ily' módon.

Hanol Erzsébet

Méltó emlékművet állítottak a határon túl élő honfitársainknak.

Fotó: Makovics Kornél

A faluvezető kiemelte, hogy fontos megőrizni a múltunk értékeit, amelyekre az életünk épül, és erősíteni a hagyományainkat. A kopjafa lehetőséget ad arra, hogy a településen élők megemlékezhessenek a határon túl élő honfitársainkról, és azok, akik valamely elcsatolt országrészből származnak, családtagjaik, barátaik emléke előtt tiszteleghetnek.

Az avató ünnepségen Stammné Juhász Luca köszöntötte a szép számú megjelentet, majd Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Orbán Attila, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt, majd Porpáczy Attila atya megáldotta a kopjafát.

Műsort adott a Kapos Táncegyüttes, elhangzott Petőfi Sándor Magyar vagyok című verse, majd Mészáros János Elek magánénekes lépett fel. A rendezvényen közreműködtek a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületének tagjai, köztük vitéz Varga Károly fafaragó. Az ő keze munkáját dicséri a kopjafa. Az ünnepség zárásaként fellobbant az összetartozás tüze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában