Teol.hu podcast

2023.06.09. 16:30

Luca gyors, erős, kíméletlen csapatban állt helyt

Szekszárdi fiatalként a fővárosban tanul, a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakának harmadéves hallgatója.

Szeri Árpád

Egle Lucával beszélgetett Szeri Árpád szerkesztőnk

Forrás: teol

Ám élete Japánban tett útjainak köszönhetően teljesedett, avagy teljesedhet ki. Egle Luca – a teol.hu podcast vendége – 2016 és 2017 között, még középiskolásként, cserediákként egy éven át élt a Felkelő Nap Országában. Nagy szorgalommal egyszerre tanulta a nyelvet és a kendót, ezt a sajátos helyi harcművészetet, amiben kiváltképp tehetséget mutatott. Nem véletlenül javasolta nyolc danos mestere, hogy Magyarországon se hagyja abba a kendó művelését.

Luca megfogadta a sensei tanácsát, és hazaérkezése után, immár Budapesten beiratkozott a nagy tekintéllyel rendelkező Hara Kendó Klubba. Számos kiemelkedő eredménye mellett 2019. novemberében első lett női egyéni kategóriában a XXXV. Országos Kendó Egyéni és Csapatbajnokságon.

Idén, azaz 2023. februárban beteljesült nagy vágya, visszatérhetett álmai országába, azaz Japánba. Második útján három hónapon át Tokióban, a Kokushikan Egyetem edzőtermében a magyar kendó válogatott tagjaként fejlesztette tudását a legjobb helyi mesterek segítségével. Egle Luca japáni élményeiből adott ízelítőt stúdiónkban, bepillantást engedve a szigetország különleges kultúrájába, az európaiak számára meglepő szokásaiba és konyhaművészeti kínálatába.

Természetesen külön is kitért a reggeltől estig elfoglaltságot adó kendóra és érzékeltette azt is, hogy milyen csapatban kellett helyt állnia Erről így írt a legnagyobb közösségi portálon: „Minden nap két-három alkalommal edzek, több, mint százötven olyan diákkal együtt, akik óvodás koruk óta ezt csinálják, készség szinten kendóznak, elképesztő reflexeik vannak, gyorsak, erősek és kíméletlenek”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában