Különleges bemutató

2023.06.03. 13:32

Mesevilág költözött az általános iskola udvarába Bátaszéken

Egy sólyom, egy héja és egy sas – akár egy mese címe. És igen, egy mesevilág költözött az általános iskola udvarába csütörtök délután Bátaszéken.

Mauthner Ilona

Egy különleges solymászbemutatóra került sor, ahol a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy közelebbről megismerjék a vándor sólymot, az amerikai héját és a szirti sast – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

Fotó: Facebook/BátaszékMost

A héja röptetése lenyűgöző látványt nyújtott, de a valódi csodát a szirti sas jelentette, amelyet közelről csodálhattak meg a napközis gyerekek. A ragadozó madár, melynek szárnyfesztávolsága elérheti a 2,2 métert, lenyűgözte az iskolásokat, akit csak Boróka és Panka múlhatott felül ebben a versenyben. 

Fotó: Facebook/BátaszékMost

A két vizsla játékosságával lopta be magát a fiatalok szívébe, hiszen még egy fogócskára is kaphatók voltak. Ez az esemény felejthetetlen módon zárta a napot csütörtökön az általános iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában