Biztonsági intézkedés

2023.06.05. 15:53

Mostantól csak kenőkést vihetnek be a betegek a szekszárdi kórházba

A május 15-i késeléses támadásra reagálva módosította az intézmény házirendjét a Balassa János Kórház.

TEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ahogy azt mi is megírtuk, egy beteg megkéselt egy ápolót a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban, május 15-én éjjel. A 75 éves beteg életveszélyesen megsebesítette a nővért, akit a kórház orvosai azonnal megoperáltak, és stabiliziálni tudták az állapotát. Az idős férfit a kiérkező rendőrök elfogták és vele szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt eljárást indítottak eljárást. A késelést elkövető beteget a pszichiátrai osztályon kezelik.

Az eset következményeként a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház vezetősége, dolgozói nagyobb biztonsága érdekében 2023 május 30-i hatállyal módosította az intézmény házirendjét, melynek 22. pontjában az alábbiakat fogalmazta meg: 

Az intézménybe személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró- és vágóeszköz, gázspray stb.) nem hozhatók be. Étkezési célból kizárólag tompa végű kenőkés használható a kórház területén. Az intézménybe fegyvert, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt behozni tilos

A nővérek a jövőben fokozott figyelemmel kísérik a betegek által behozott tárgyakat. Amennyiben valakinél szúró-vágó eszközt találnak, azt elkérik és biztonságos helyre teszik, illetve hazaküldik a hozzátartozókkal. Minden osztályon rendelkezésre áll vágásra alkalmas kés, amely szükség esetén kölcsön kérhető a nővérektől – hangsúlyozta közleményében Dr. Németh Csaba, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatója.

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában