Borászat

2023.06.03. 12:42

Száznál is több minta méretett meg az Országos Siller Borversenyen

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg idén az Országos Siller Borversenyt a Paks, Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete.

Gazsó Rita

A borversenyt Szabó Péter, Paks polgármestere, a rendezvény társadalmi fővédnöke nyitotta meg péntek reggel a Sárgödör téren – adta hírül a TelePaks. A mustrára több mint száz borminta érkezett, amelyeket három neves szakemberekből álló bizottság értékelt. A zártkörű szakmai bírálat után a Sárgödör téren 16 órától a közönség is megkóstolhatta a borokat, és térzene kezdődött. 

Fotó: Molnár Gyula

A Klasszikusok Pakson – TérZene Programsorozat keretében először a Solymosi-Kéméndi Duó zenélt, 17 órától a Roger Schilling Fúvószenekar adott koncertet, 18 órakor pedig a Siller Nótakör lépett fel. Az est további részében dr. Eigemann-Műhelyi János szolgáltatta a zenei hátteret. A program részeként nyitott pincékkel, kenyérlángossal is várták az érdeklődőket egy Sárgödör téri borbarangolásra. 

Az eredményekről később részletesen beszámolunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában