Új horgász generáció

2023.06.05. 17:30

Több mint harminc fiatal versenyzett Szálkán

A napsütéses szombat délelőttön harmincöt kishorgász mérette meg magát a Szálkai tó partján. A gyerekek összesen több mint hatszáz halat fogtak ki. Lapunknak Pesti Gyuláné, a Sióvölgye Horgász Egyesület elnöke mesélt a szép eredményekről.

Farkas Eszter

Az iskolások első három helyezettje féderbotokat, az óvodás korcsoport első három helyezettje spiccbotot, minden kategória első három helyezettje kupát, az összes többi résztvevő gyermek érmet vehetett át.

Forrás: Beküldött fotó.

Szombaton délelőtt zajlott Szálkán a gyermeknapi horgászversenyünk és délután a páros kupája - mondta el a Sióvölgye Horgász Egyesület (SHE) elnöke. – A délelőtti megmérettetésen három kategóriában versenyeztek gyermekek, összesen harmincöten. Az óvodás korcsoportban (2016-2018) heten, az alsósok (2012-2016) tizenöten, a felsősök pedig (2009-2011) tizenhárman indultak.

A legkisebbek egy órát pecáztak, és 31 halat fogtak ki a tóból. Az iskolások két óra óra alatt ötszázhetvenkilenc uszonyost helyeztek a haltartóikba.

– Nagyon ügyes volt mindenki, senki nem maradt hal nélkül, a legeredményesebb horgászunk egy alsós kislány volt, aki kilencven halat fogott ki a tóból. Úgy gondolom élményben gazdag nap volt, mindenki örömmel zárta a versenyt.

Reggel a helyek kisorsolása egy sportszelettel történt, e mellé minden gyermek egy kilogramm etetőanyagot kapott, amit az egyik szülő ajánlott fel. Oklevélben és emléklapban is részesültek a versenyzők.

Kategória eredmények:

Óvodás korcsoport:
1. Horváth Csongor Csaba 10 hal
2. Nagy Zétény 7 hal
3. Németh Szabolcs 6 hal

Alsósok:
1. Kész Mira 90 hal
2. Szegletes Lénárd 71 hal
3. Hotter Hanna 70 hal

Felsősök:
1. Hotter Hunor 75 hal
2. Bognár Ákos 50 hal
3. Licker Emese 21 hal

Az iskolás korcsoport első három helyezettje mindkét korcsoportban MOHOSZ-HUNOP-pályázatból értékes féderbotokat nyert. A helyezést elért óvodások támogatásból spiccbotot, minden kategória első három helyezettje kupát, az összes többi résztvevő gyermek érmet vehetett át.

– Az eredményhirdetés és a finom sertésgulyás után folytatódott a verseny a pároskupával, ebben tizenhárom páros – gyerek-szülő vagy nagyszülő – mérte össze horgász-szerencséjét. Ebben a versenyben a párosok összesen több mint tizenhárom kilogramm halat zsákmányoltak.

Az első helyezettek nyereménye pergető bot volt orsóval, a második páros pontyzsákot vihetett haza, a harmadik pedig gumicsalikat, emellé minden dobogós kupát, oklevelet és egy kilogramm etetőanyagot is kapott.

Mindenki kapott emléklapot és 1 kilogramm etetőanyagot is. Köszönet illeti a támogatóinkat, a MOHOSZ-t, TOHOSZ-t, Csécsei Zoltánt, Béldi Gábort, Árvai Leventét, akiktől a nyereményeket kaptuk. A sióagárdi önkormányzat biztosította az asztalokat, padokat, pavilonokat.

Csapatverseny eredményei:

1. Capibara (Szegletes János-Szegletes Lóránt) 5 helyezési ponttal
2. Hunor-team (Pámer Zoltán-Hotter Hunor) 7 helyezési ponttal
3. HANNA-TEAM (Hotter Attila-Hotter Hanna) 9 helyezési ponttal

A sióagárdi ifisták is remekeltek

– Szombaton a Tolna vármegyei Ifjúsági horgászviadalon egyesületünket öt ifi horgászunk képviselte. A viadal négy versenyszámból állt: horgászat, casting, kislabda célbadobás, horgászati alapismeretek teszt. A kilenc fős mezőnyben az összesített helyezési pontok alapján a második és harmadik helyet is egyesületi tagunk hozta el.

Értékes jutalmakat kaptak, és lehetőséget az egy hetes országos ifjúsági horgásztáborban való ingyenes részvételre. Nagyon büszkék vagyunk rájuk – emelte ki az egyesület vezetője. Acsádi Bence a viadal második helyezettje, míg Deli Bence a dobogó harmadik fokára állhatott a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában