Gyászünnep

2023.06.04. 14:52

Trianonra emlékeztek Szekszárdon

Szekszárdon a Béla király téren, az országzászlónál, a Himnusz, majd a Székely himnusz hangjai után az idén 200 éves nemzeti imánk első sorát idézve kezdte beszédét Szekszárd város alpolgármestere, Gyurkovics János.

Szepesi László

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum Bezerédj István Technikuma nappali és esti tagozatos diákjai irodalmi összeállítással tisztelegtek a gyászünnepen.

Fotó: Kiss Albert

Mert szükség van Isten áldására, mondta, hiszen háború dúl szomszédunkban, ahol most is kárpátaljai nemzettársaink adják életüket, áldozzák gyermekeik jövőjét.  

A megyeszékhely alpolgármesterének megemlékezését követően dr. Kaszó Gyula református lelkész mondott egyházi áldást. A Béla király téri gyászünnepen a város és a vármegye vezetői, az intézmények, társadalmi és politikai szervezetek képviselői és a város lakói elhelyezték koszorúikat az országzászlónál, majd a megemlékezés a Szózattal zárult. 

A megemlékezésről hamarosan bővebb tudósítással jelentkezünk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában