Példaképek

2023.06.02. 08:30

Ünnepélyes keretek között adták át Nagydorog kitüntető címeit, díszoklevelét

Borbélyné Töttösi Ágnes Nagydorog polgármestere köszöntötte az ünnepi esemény résztvevőit, kitüntetettjeit. Elhangzott tőle, hogy a díszünnepség azokról az értékeinkről szól, amiket hordoz a nemzetünk, amiket megteremtünk településeinken.

Brunner Mónika

A díjazottak balról jobbra: Jaksa János, Hosznyánszki Jánosné, Dr. Regős György főorvos, Dobri István és Bezzegi József. Középen Borbélyné Töttösi Ágnes, polgármester.

Fotó: Mártonfai Dénes

– Ma azokat a példaképeket ünnepeljük, akik közösségünk szellemiségét gyarapítják. Az ünnepi műsor a múltat idézi, az ünnepi díjátadó a jelent élteti és a hitben erős munkálkodásunk a jövőt biztosítja – tette hozzá.

Először Dr. Regős György címzetes főorvost, Nagydorog díszpolgárát köszöntötte, aki ötven éven keresztül áldozatos, lelkiismeretes munkával, magas színvonalon biztosította az egészségügyi alapellátást a falu polgárai részére. Díszoklevéllel fejezték ki iránta való tiszteletüket. Köszöntötték feleségét, Dr. Regős Györgyné Piroskát, aki hű társaként segítette a doktor munkáját, valamint asszisztensét, Csepedi Zsuzsannát is. 

Dobri István helytörténeti kutatónak adományozták Nagydorog Nagyközség önkormányzatának legnagyobb elismeréseként a "Nagydorog nagyközség díszpolgára" kitüntető címet. Helytörténeti kutató munkásságával négy könyvet jelentetett meg, jelenleg is helytörténeti füzeteken dolgozik.

Dobri István nyolc éven át, 2010-ig volt Nagydorog polgármestere, maradandó helyi értékeket teremtett, például Nagydorog zászlaját és címerét. Köszöntötték feleségét, Dobri Istvánné Sárikát is, aki segítő társként közreműködött a munkásságában. 

Hosznyánszki Jánosné óvodapedagógusnak adományozták a Nagydorog Nagyközség Szolgálatáért címet: negyvennégy éven keresztül dolgozott a nagydorogi óvodában, intézményvezetőként is. Tizenhárom éven át, 2019-ig volt Nagydorog Nagyközség Önkormányzata képviselő-testület tagja. Köszöntötték gyermekeit, Balázst és Bencét is, akik szintén aktív tagjai közösségük életének. 

Jaksa János, a Nagydorogi Helyi Értéktár Bizottság alapító tagja részesült a Nagydorog Nagyközség Szolgálatáért címben. Nyolc éven át, 2002-ig volt tagja a Nagydorog Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. Tizenhét évig volt a Nagydorogi Református Egyházközség presbitere.

A Galambtenyésztők Egyesületének alapító tagja és vezetője. Aktívan vesz részt Nagydorog kulturális életében szervezőként és közreműködőként. Jaksa János a meghatottságtól sírva mondott köszönetet a kitüntető címért. Köszöntötték feleségét, hű és segítő társát, támogatóját, Jaksa Jánosné Jucikát is. 

Bezzegi József, a Nagydorogi Református Egyházközség presbiterének adományozták Nagydorog Nagyközség Szolgálatáért címet. Tizennyolc éve látja el feladatát. Aktívan működött közre Nagydorog egyetlen műemlék épülete, az 1774-ben épült református templom külső és belső felújításban, a szószék feletti korona rekonsturálásának kezdeményezője, anyagi finanszírozója.

A Vizsolyi biblia limitált példányszámú reprodukciós kötetének megvásárlója, majd adományozója a Nagydorogi Református Egyházközség számára. Köszöntötték párját, Kulcsár Juliannát is, aki támogatja a közösségért tett önzetlen fáradozásában. 

Az ünnepi esemény utolsó részében a kitüntetetteket és hozzátartozóikat vendégül látták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában