Nosztalgia

2023.07.11. 07:30

Valaha volt focisták és női kosarasok találkoztak Domboriban

Immár tizenöt éve hagyomány, hogy találkoznak egymással a valaha volt Szekszárd Vasas SC labdarugói és női kosárlabdázói.

Mauthner Ilona

– Pontosabban először Szekszárdi Petőfi SC-nek hívták a klubot, később ebből lett a Szekszárdi Vasas SC – mondta Bognár Ferenc, aki húsz évig volt a klub sikeres focistája.

A volt focisták, kosaras lányok találkozója Domboriban. Fotó: beküldött kép.

A találkozó főszervezője Fiáth Tamás volt – ő is a klub tagja –, az ő dombori nyaralójában jött össze idén is a társaság, ilyenkor jót beszélgetnek, nosztalgiáznak, esznek, isznak. Évek óta Bognár Ferenc biztosítja az alapanyagot az étkezéshez. Most báránypörkölt készült el a negyvenöt fős társaságnak.

– Rengeteg emlékünk van, amit felelevenítünk, a találkozó után hetekig jó érzés a fiatalságunkra gondolni – mondta Bognár Ferenc. A társaság többsége 60 és 75 év közötti, akik a fiatalkori évek után szétszéledtek az országban. 

A találkozóra jönnek a fővárosból, és az ország különböző megyéiből is. Sajnos a régi Szekszárdi Petőfi Sportklub tagjai közül már csak négyen élnek, de a Vasasból szerencsére még sokan vannak, akik aktív életet élnek.

Idén díszvendége is volt a találkozónak Bálint Réka személyében, aki a Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitány is volt, de már az aktív sportot ő is abbahagyta. Réka édesapja valaha a Vasas futballklub kapusa volt – tájékoztatott Bognár Ferenc. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában