Élménnyel szolgál műveivel

2023.09.22. 07:30

Biszák László közel negyven alkotását mutatja be a tárlat

Ember és környezete bemutatása. Így lehetne röviden érzékeltetni Biszák László festőművész új tárlatának lényegét.

Szeri Árpád

A közönség mintegy negyven, különböző technikával készült olaj és akril művet tekinthet meg.

Fotó: Makovics Kornél

A szekszárdi alkotó kiállítása csütörtökön délután nyílt meg a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola VIP Galériájában. A tárlatot – az intézmény tanulóinak közreműködése mellett – Dömötör Csaba kancellár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 

A közönség mintegy negyven, különböző technikával készült olaj és akril művet tekinthet meg. Számos témakörben, hiszen csendélet, tájkép és épület egyaránt szerepel a festmények között. Természetesen valamennyi a jellegzetes művészi ihletettséggel és hangulattal átitatva, legyen szó vászonra vitt kis faluról avagy világváros részletről.

Példának okáért az alföldi mivoltból származó emlékképek ugyanúgy ott vannak az ecsetvonásokban, mint az amszterdami utazásból táplálkozó benyomások. Biszák László azt vallja, hogy a változatosság nemcsak gyönyörködtet, de élményt is nyújt. Ezen célkitűzés, törekvés szellemében alkotja műveit, illetve állította össze kiállítását, ami idén november 17-ig tekinthető meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában