Hagyomány

2023.09.21. 11:42

Búcsúfát állítottak Németkéren

Tizenhatodik alkalommal állítottak Búcsúfát Németkér központjában az elmúlt hétvégén.

Gazsó Rita

A hagyomány szerint a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport tagjai délután koszorúval és szalagokkal díszítik fel a fát (Fotó: M. Gy.)

Az esemény köré színes műsort is szerveztek a település lakói számára – tudtuk meg Nagy Anikó könyvtárostól, a program szervezőjétől, aki kiemelte, hogy a rendezvény sikere helyi összefogásnak köszönhető.

A rendezvényt 16 órakor a kisbíró szövegével nyitották meg, melybe a faluban történt humoros sztorikat szőttek bele, majd minden helyi program állandó fellépői, a németkéri óvódások zenés, táncos előadása következett, melyet a Búcsúfa felállítása követett. A hagyomány szerint a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport tagjai a búcsú délutánján koszorúval és szalagokkal feldíszítik a fát és helyi önkéntesek segítségével állítják fel, közben a helyi polgárőrök biztosítják a helyszínt. A fát minden évben, így idén is a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. biztosította a település számára.

A műsor alatt a vendégek zsíroskenyeret és italt is fogyaszthattak az önkormányzat és egy helyi vállalkozó jóvoltából. Ezt követte a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Németkéri Nótások műsora. A délutáni programot a Medinai Tamburazenekar koncertje zárta. Este 20 órától búcsúbálba várták az érdeklődőket a helyi művelődési házba, ahol a Kier Krain zenekar húzta a talp alá valót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában