Előre tekintenek, új tagokat toboroznak

2023.09.25. 13:58

Közmeghallgatást tartott a Német Nemzetiségi Önkormányzat

Kézműves programokat és rendezvényt szerveztek, támogatták a Glöckner János Emlékfesztivált és a fiatal diákok tanulmányi eredményeit, jutalmat osztottak, kirándulást szerveztek, valamint pályázatot nyújtottak be energetikai korszerűsítésre – így összegezhető az idei év eddigi munkája – hangzott el a Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatásán a Német Házban.

Mauthner Ilona

Forrás: Facebook

A feladatok sora ezzel nem ér véget - tájékoztatta a megjelenteket Wittendorfer Ildikó elnök a Bátaszék Most hírportál beszámolója szerint. Tervben van még a Német Ház hátsó épületrészének burkolása, valamint a már meglévő bútorok elhelyezése, de folytatni szeretnék a megkezdett programokat és a tanulmányi eredmények jutalmazását is.

Kemény-Gombkötő Krisztina az önkormányzat pénzügyi helyzetéről informálta a megjelenteket. Elmondta, hogy végre levegőhöz jutottak, és tartalékkal is rendelkeznek. A ház korszerűsítésére benyújtott pályázathoz ugyanis szükség van önerőre. Kardos Gábor egyesületi elnök sajnálatát fejezte ki, hogy az önkormányzat jövőre vonatkozó tervei között nem kapott említést a Német Nemzetiségi Egyesület. 

Az összejövetelen jelen volt a város polgármester is, aki az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, bízik benne, hogy a belső konfliktuson úrrá tud lenni a német közösség a saját és a város érdekében is. Ha több mindenben nem is volt egyetértés, azt mindenki fontosnak tartotta, hogy minden igyekezettel azon kell lenni, hogy új tagokat vonjanak be, hogy biztosítva legyen a helyi németség jövője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában