Testület

2023.09.25. 18:09

Támogatási pénzekről döntött a bizottság

Jórészt támogatásokról döntött hétfő délutáni ülésén Szekszárd Közgyűlésének Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága.

Szepesi László

Jórészt támogatásokról döntött hétfő délutáni ülésén Szekszárd Közgyűlésének Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága

Fotó: Szepesi L.

Csötönyi László elnök vezetésével először művészeti együttesek és egyesületek segítéséről tárgyalt a testület. Teljesítették a Szekszárdi Gitár Egyesület, a fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünneplő Mondschein Kórus és a Tücsök Zenés Színpad Egyesület kérését. Arról is döntöttek, hogy megkapja a kért összeget a Tolna Megyei Felnőtt Diabetesesek Egyesülete, miként Dr. Horváth Béla is, aki a város ünnepén lett Szekszárd díszpolgára, és Illyés Gyuláról írott nagymonográfiája második részének kiadásához kért 400 ezer forint támogatást.

Megszavazták a bizottság tagjai azt is, hogy 400 ezer forinttal támogatják a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítványt is. A kutyamenhely egy, a munkájukat segítő, használt kisteherautó vásárlásához kérte az összeget.

Némi vita volt, mikor a Vállalkozók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezete kérését tárgyalták. A Príma Díjátadó Gálaest megrendezéséhez kértek 381 ezer forint hozzájárulást, ez az összeg Babits Mihály Művelődési Központ bérleti díjának felelne meg. Végül a testület többségi szavazással úgy döntött, a kért összeg felét adja meg a bizottság.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában