Előadás

2023.10.04. 17:30

Két kiváló professzor Bonyhádon

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozathoz a bonyhádi Völgységi Múzeum is szívesen csatlakozik már évek óta. Az idei évben, az október hetedike szombati nyitórendezvényre két kiváló professzor sikerült invitálni, az előadásaik délután négy órakor kezdődnek a múzeumban.

Brunner Mónika

Fotó:volgysegi-muzeum.hu

Professzor dr. Visy Zsolt régész, múzeuológus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium kulturális helyettes államtitkára 1998 és 2000 között, valamint 2016 és 2019 között a dunai limes világörökségi pályázatának miniszteri biztosa. 

Professzor dr. Balogh Margit a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Történelemtudományi Intézet főigazgató-helyettese, aki egyháztörténeti kutatásaival nemzetközi szinte is méltán elismert kutató, mellette pedig rengeteget tett Murga evangélikus templomának megmentéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában