Jótékony célú esemény

2023.11.20. 11:05

Erzsébet ünnep, a jótékonyság jegyében

A Tolnai Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportja idén is megrendezte az Erzsébet ünnepet a tolnai templomban.

Teol.hu

Az esemény végén Erzsébet-cipókat osztottak a résztvevőknek.

Fotó: Kiss Albert

A városban az utóbbi években hagyománnyá vált ez a jótékony célú esemény, amelyet Árpád-házi Szent Erzsébet, a szegények és betegek gyámolítójának tiszteletére bonyolítanak le. Idén a Szekszárdi Madrigálkórus adott gyönyörű koncertet a templomban, főként gregorián dallamokat énekelve. A kórus karnagya az a dr. Jobbágy Valér, aki nemrég magas egyházi kitüntetésben részesült Ferenc pápától. 

Az Erzsébet ünnep során történik a helyi karitász új tajainak fogadalomtétele, illetve a régi tagok fogadalmának megújítása. Idén egy új taggal gyarapodott a tolnai karitász csoport, Orsós Mária személyében. 

Az esemény végén a templom kijáratánál – az ünnepi szentmise során Ravasz Csaba plébános által megáldott – Erzsébet-cipókat osztottak a résztvevőknek. Az Erzsébet ünnep alkalmából felajánlott adományokat a helyi karitász a rászorulóknak szánt karácsonyi élelemiszercsomagok beszerzésére fordítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában