Plakettet kapott a jelvénygyűjtő

2024.02.12. 11:01

Közlekedéstudományi szakemberek a jelvénymúzeumban

Közlekedéstudományi Egyesületért emlékplakettben részesült Király József, a bogyiszlói jelvénymúzeum alapítója.

Wessely Gábor

Király József az elismerő plakettel és oklevéllel (A szerző fotója)

Hogyan függ össze a közlekedéstudomány a jelvénygyűjtéssel? Úgy, hogy Király úr sokfajta rendezvénynek ad helyet a múzeum épületében. Öt éve nála rendezik meg a közlekedési kultúra napjának programjait az egyesület megyei vezetői.

A Közlekedéstudományi Egyesület országos elnöke dr. Fónagy János. Ő adta át az elismeréseket Budapesten. (Azon az eseményen Király József családi problémák miatt nem tudott részt venni.) A Tolna vármegyei elnök, Tóth László így összegzi a történteket:

– Először csak a közlekedéssel kapcsolatos jelvényekre voltunk kíváncsiak, aztán évről-évre visszatértünk Bogyiszlóra rendezvényt tartani. Az idén is ott leszünk, május 11-én, a közlekedési kultúra napján. Nagyon megfelelő a hely a szakmai előadások, beszélgetések, fórumok megtartására. Ezért terjesztettük fel Király Józsefet a kitüntetésre, melyet a közlekedéstudományt segítő tevékenységéért kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában