Verseny

2024.06.17. 20:30

A legszebb konyhakerteket keresik idén is

Idén is meghirdetik Szekszárdon „A legszebb konyhakertek" programot, csatlakozva a Magyar Örökség díjas országos kezdeményezéshez. Az önkormányzat munkatársai várják minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és kertművelő közösség jelentkezését.

Bencze Péter

A verseny iránt érdeklődők idén hét kategóriában jelentkezhetnek. Fontos, hogy olyanokat is vár a zsűri, akik balkon, kert, udvar, földterület tulajdonosok, esetleg megművelők. A kertek megtekintésére két alkalommal kerül majd sor, előzetes egyeztetést követően. 

Magyarország legszebb konyhakertjét keresik Szekszárdon.
Forrás: MW archívum

Az idei verseny tematikájának címe: „A növényi sokféleség éve“. Vagyis a szervezők elsősorban olyan kerteket szeretnének látni, amelyekben minél több féle élelmiszernövény van elvetve.

Az országos kezdeményezést Sári Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere indította útjára még 2012-ben. A program célja egyébként, hogy a szervezők elismerjék a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonaik, vagy barátaik udvarán alakítsanak ki minél többen konyhakerteket, gondozzák azokat és termesszenek bennük minél több zöldséget, vagy fűszernövényt.

A szekszárdi szervezők szívesen veszik, ha a jelentkezők fotókkal dokumentálják a kertjük állapotát. Ez ugyanis segíthet az országos díjra jelöléshez. 

A szekszárdi fordulóval kapcsolatos további részleteket, Varga Andrástól, a polgármesteri hivatal munkatársától emailben [email protected] címre írva, vagy a +3620/226-2585-ös telefonszámot lehet kérni. A nevezési határidő 2024. június 30.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában