Hitélet

2024.06.20. 11:34

A Szent János és Pál-kápolna búcsúját tartják

A szekszárdi Szent János és Pál-kápolna búcsúját tartják június 22-én 17 órától a Dr. Szentgáli Gyula utcában felállított oltárnál.

Teol.hu

A szentmisét Bíró László püspök celebrálja Petkó Tamás plébános és paptestvérei közreműködésével. Az eseményt követően 18 óra 15 perctől Szent László napi megemlékezést tartanak a Béla király téri szobornál. Este 19 órától a plébánia közösségi házában – a Szekszárd-Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület szervezésében, kötetlen összejövetel keretében – Bíró László püspök úrnak gratulálnak pappá szentelése 50., püspökké szentelésének 30. évfordulóján. 

A Szent János és Pál kápolna búcsúját tartják
Bíró László püspök a májusban tartott ünnepi szentmisén Fotó: Kiss Albert

Megemlékeznek az elhunytakról, köszöntik az időseket, beszélgetnek terveikről és az egyesület által kiadott könyvekről. A hagyományosan lélektöltő eseményt a Szekszárd-Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület koordinálásával a vármegyeszékhely önkormányzata, a Babits Mihály Kulturális Központ, a Balassa János Kórház és a Belvárosi Plébánia szervezi.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában