Fiatal tehetségek

2024.06.18. 18:00

Átadták a Tarisznyás Györgyi-díjakat

Humán és reál kategóriában is díjazta a fiatal tehetségeket a paksi Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesülete. Idén is ketten kaptán meg a Tarisznyás Györgyi-díjat.

Révészné Hanol Erzsébet

Átadták az idei Tarisznyás Györgyi-díjakat a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban. A díjat a Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesülete alapította, és minden évben két diák veheti át kiemelkedő teljesítményük és közösségi munkájuk elismeréséül.

Dr. Hanol János, Bedecs Tamás, Nős Botond és dr. Harmat Gabriella a Tarisznyás Györgyi-díj átadóján
Dr. Hanol János, Bedecs Tamás, Nős Botond és dr. Harmat Gabriella a Tarisznyás Györgyi-díj átadóján
Forrás: Beküldött  kép

Humán kategóriában Bedecs Tamás, 11. H osztályos tanuló lett a díjazott. Rendszeresen kiváló eredménnyel szerepel vers- és prózamondó versenyeken, például a Helikon Ünnepségeken, a Pákolitz István versmondó versenyen. Tavasszal pedig közel négyszáz induló közül a „Fedorka SoseVolt Versnap” versmondó verseny országos döntőjén bronz minősítést szerzett. Felkészítő tanára: Rompf Gabriella. Emellett az Atomerőmű Sportegyesület eredményes sportolója kajak-kenu sportágban.

Nős Botond, a reál kategória díjazottja szintén az iskola 11. H osztályos tanulója. Tavasszal a Szilárd Leó Tolna vármegyei Fizikaversenyen harmadik helyezést, míg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen megyei harmadik helyezést ért el. Emellett a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny vármegyei fordulóján tizedik lett. Felkészítő tanárai: Balog Valéria, Horváthné Szabó Julianna és Richter Gabriella.

A Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesületének éves közgyűlésén évről évre első programpont, hogy az öregdiákok díjazzák a fiatal tehetségeket, de idén rendhagyó módon nem a közgyűlésen adták át az elismerést, mert a diákok éppen kiránduláson voltak. Dr. Harmat Gabriella elnök és dr. Hanol János alelnök ezért a gimnáziumban nyújtotta át a plaketteket. A két tanuló neve felkerül az iskola dicsőségfalára is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában