Fejlesztés

2024.06.20. 09:37

Autómosó épül Szekszárd belvárosában, nem is akármilyen

Nem mindennapi autómosóval bővülhet hamarosan Szekszárd központi része. A közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága szerdán hagyta jóvá a magánberuházó kiviteli terveit. Az autómosó az egyik legkorszerűbb lesz idehaza.

Bencze Péter

A beruházást megvalósítani szándékozó kft. jelenleg is tulajdonosa annak a területnek, ahol autómosót építené meg. A létesítmény a Dr. Szentgáli Gyula és Arany János utca saroktelkén kapna helyet – a témával kapcsolatban szerdán egyeztettek a közgyűlés Gazdasági Bizottságának tagjai.

A nyíregyházihoz hasonló, ultramodern autómosó épül hamarosan Szekszárd belvárosában.
A nyíregyházihoz hasonló, ultramodern autómosó épül hamarosan Szekszárd belvárosában.
Fotó: MW Archívum

Máté Péter, a Fidesz frakció-vezetője, a bizottság tagja kérdésünkre azt mondta, részükről nincs akadálya az autósok számára kényelmet garantáló beruházásnak. Az elképzelés szerint a a telekre bevezető útcsatlakozás miatt át kell majd alakítani a mostani forgalmi rendet az érintett területen.

Ennek hatására nyolc mostani önkormányzati parkoló megszűnik, a beruházó kft. viszont ugyanennyi biztosít majd az autómosó területén. Az újonnan létrejövő parkolók az önkormányzat kezelésébe kerülnek, így a környéken közlekedők ugyanannyi megállóra számíthatnak, mint a korábbi időszakokban.

A legmodernebb autómosó típus épül Szekszárdon

Máté Péter az is elmondta, a mosó úgynevezett „konténeres autómosó" lesz, ez pedig az egyik legmodernebb típus. Ilyen berendezésből az országban eddig egyetlen működik, Nyíregyházán. Az a mosó telefonos applikációval „vezérelhető", amelynek segítségével az ügyfél fizethet az autómosásért akár készpénz nélkül is, és az ügyfelek profitálhatnak a helyi hűségpontokból és a promóciós programokból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában