Kiállításmegnyitó

2024.06.14. 13:57

Bátaszéki iskola diákjainak kiállítása

A Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Bátaszéki Tagintézményének Festészet és Grafika Tanszakán tanulók legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Művelődési Házban. 

Mauthner Ilona

A tanszak vezető oktatója, Wettstein Dániel megnyitóbeszédében elmondta, hogy 680 alkotás született az idei tanévben, melyből most 100 alkotást válogattak ki, hogy a szülőknek és az érdeklődőknek bemutassák. 

A bátaszéki művészeti iskola diákjainak egy csoportja
A bátaszéki művészeti iskola diákjainak egy csoportja
Forrás: BátaszékMost/Facebook

Országos versenyeken vettek részt a diákok

A gyerekek a tanév során 26 országos rajzpályázaton vettek rész, amelyből tizenegyszer díjat is elhoztak a bátaszéki gyerekek. A kiállításmegnyitót megtisztelte jelenlétével Bátki Erika, a Festészet és Grafika Tanszak nyugalmazott vezetője. A kimagasló, évtizedeken át tartó művészeti oktatása által településünk híre messze jutott, hagyatéka pedig tovább él ezekben az alkotásokban is.

A kiállításmegnyitót a tánctagozatos és zeneiskolás diákok kis műsora színesítette. Nem titkolt szándék volt az, hogy a különböző művészeti ágak ily módon is összetalálkozzanak, amely inspirációt jelenthet a további munkákhoz.
A kiállítás megtekinthető a művelődési ház nyitvatartási idejében, június hónapban – írta a BátaszékMost hírportál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában