Nevelés

2024.06.13. 13:50

Kis nindzsák akcióban a bátaszéki óvodában

Az egészséges életmódra nevelés kiemelt feladata az óvodának.

Mauthner Ilona

A gyerekek élvezték a feladatokat

Forrás: BátaszékMost/ Facebook

Fotó: BátaszékMost/Facebook

Nindzsa pályán próbálhatták ki ügyességüket és kitartásukat a legkisebbek szerdán a bátaszéki óvodában. Az akadálypályát külön erre az alkalomra állították fel az intézmény udvarára. A Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda, Bölcsőde és Konyha ugyanis sikeresen vett részt a Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatán, melynek célja az egészséges életmód népszerűsítése. 

Ügyességi feladatokat oldottak meg a bátaszéki óvodások
Ügyességi feladatokat oldottak meg a bátaszéki óvodások
Fotó: BátaszékMost/ Facebook / Forrás: BátaszékMost/ Facebook

Szórakoztató és fejlesztő játékok

A gyerekek a pálya izgalmas akadályai között bizonyíthatták rátermettségüket. Az egyensúlyozást igénylő szakaszok, a gyorsaságot és ügyességet próbára tevő feladatok mindenkit lázba hoztak. Az ovisok lelkesedése tükrözte, hogy mennyire élvezték a különböző kihívásokat, amelyek nem csak szórakoztatóak, de fejlesztő hatásúak is voltak. 
Az egészséges életmódra nevelés kiemelt feladata az óvodának, és az ilyen programok kiválóan egészítik ki azt a mindennapos törekvést, hogy a nebulók játékos formában ismerjék meg és sajátítsák el az egészséges életvitel alapjait – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

A gyerekek élvezték a feladatokat
A gyerekek élvezték a feladatokat
Fotó: BátaszékMost/Facebook / Forrás: BátaszékMost/ Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában