Teol.hu videó

2024.06.24. 13:39

Sok feladat vár Berlinger Attilára (videóval)

Hétfőn reggel sor került a polgármesteri munkaanyagok átadás-átvételi eljárására a szekszárdi városházán. Berlinger Attila a tervek szerint a hét negyedik munkanapján teszi le a polgármesteri esküjét a helyi közgyűlés tagjai előtt. A június 9-én megválasztott településvezető azt mondja, rengeteg munka vár rá a következő időszakban.

Bencze Péter

Berlinger Attila a város ügyvezető alpolgármesterétől, Gyurkovics Jánostól vette a tetemes mennyiségű iratanyagot. Az eljárás során jelen volt Dr. Zsikó-Gál Klaudia, Szekszárd jegyzője, valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal két tisztviselője is.

Berlinger Attila csütörtökön teheti le a polgármesteri esküjét.
Berlinger Attila csütörtökön teheti le a polgármesteri esküjét. Fotó: Mártonfai Dénes

Berlinger Attila már a héten munkába állhat

A település június 9-én megválasztott új polgármestere az eseményt követő sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy Szekszárd sajátos helyzetben van, hiszen a tolnai vármegyeszékhely új vezetőjének nem októbertől, hanem már júniustól munkába kell állnia. Ahogy Berlinger Attila fogalmazott ennek viszont nincs akadálya, hiszen a polgármesteri hivatal részéről kiváló, tapasztalt kollégák segítik a munkáját, akiktől eddig is nagyon sok támogatást kapott.

A tervek szerint Berlinger Attila június 27-én, csütörtökön teszi le az esküjét a közgyűlés tagjai előtt. Azon az ülésen döntés születhet arról is, ki vezesse tovább a Szekszárdi Közművelődési NKft-t, aminek eddig az új polgármester volt az ügyvezetője. Berlinger Attila azt tervezi, hogy jövő hét hétfőn már a városházán kezdi meg a munkát.

Gyurkovics János gratulált Berlinger Attilának és arról biztosította: mindenben segíteni fogja a következő időszakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában