Tudáspróbák

2024.06.17. 13:42

Közel száz tanuló kapott díjat

Tanulmányi versenyek vármegyei nyertesei vettek át díjakat a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban. A közel száz tanuló az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központjának tudáspróbáin remekelt.

Szeri Árpád

Az elismeréseket dr. Kis Szilvia Zsuzsanna, az OH Kaposvári POK főosztályvezetője, Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója és Csike Tamás, a Tamási Tankerületi Központ tankerületi igazgatója adta át.

díjátadás
Gerzsei Péter is gratulált a kiemelkedően szereplő tanulóknak. Beküldött fotó.

Az említett intézmény a 2023/24-es tanévben összesen kilenc különböző versenyt hirdetett meg Tolna vármegyében. Ezeken közel nyolcszáz diák vett részt. Az előző tanévhez képest több esetben is megduplázódott a résztvevő tanulók létszáma. 

Jócskán megnőtt a jelentkezők száma

Ez történt például az Ex Libris Szövegértő olvasási verseny, a Dunántúli Esélyteremtő matematikaverseny és a „TörpMatek” alsó tagozatos vármegyei esélyteremtő matematikaverseny esetében. Tolna vármegyéből az elsőn huszonkét csapat, a másodikon kilencvenhét fő, a harmadikon tizenöt csapat indult. Megháromszorozódott a jelentkezők száma a vármegyei angol nyelvi versenyen, ezen százkilencvenöt tanuló bizonyította tudását. Továbbra is népszerű a Ránki György dunántúli történelemverseny, melyre Tolna vármegyéből ötvenhét fiatal jelentkezett. Ugyancsak közkedvelt a Tolna és a Somogy vármegyei középiskolai angol műfordító verseny, ezen Somogyból százhuszonöt, Tolnából százhuszonkilenc tanuló vett részt. A „Hétfejű Tündér” komplex alsó tagozatos csapatversenyen Tolna vármegyéből húsz csapat indult. Az „Ismerem a technikai környezetemet” – Technika és tervezés tantárgyi dunántúli verseny pedig hetvenhét kisdiákot vonzott a vármegyéből. 

A tanulmányi versenyeken a létszámemelkedés nemcsak a tehetséges gyerekek számának növekedésével magyarázható, hanem köszönhető azoknak a pedagógusoknak is, akik fontosnak tartják a tehetséggondozást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában