Vérszívók

2024.06.19. 09:35

Földi szúnyoggyérítést tartanak Dombóváron

Csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el a szúnyoggyérítéshez használt szer.

Révészné Hanol Erzsébet

Földi szúnyoggyérítés lesz június 21-én, pénteken, a napnyugta utáni órákban Dombóváron. Előtte érdemes a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszert, evőeszközöket, az udvaron szárított ruhákat eltenni, letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, az ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Földi szúnyoggyérítés
Földi szúnyoggyérítést tartanak Dombóváron. A kép illusztráció.

A gyérítés során Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használnak. A készítményt csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) juttatják ki, és kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság is sokat tehet a vérszívó rovarok számának csökkentéséért. Szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezeket érdemes rendszeresen üríteni vagy letakarni.

A szúnyoggyérítés tartaléknapja június 22., szombat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában