Szociális és egészségügyi területen segíti a közgyűlést dr. Bali Ildikó

Soha nem terveztem, hogy politikus legyek, de februárban, mikor megkerestek, hogy mint egészségügyhöz értő szakmai tudásommal is erősítsem a közgyűlést, szívesen vállaltam a képviselőjelöltséget. Így felelt a hogyan lett képviselő kérdésre dr. Bali Ildikó, a szekszárdi kórház fertőző osztályát vezető főorvos.

Szepesi László

Úgy tervezi, a szociális és egészségügy bizottságban dolgozik majd, szakmai tudása, tapasztalatai, kapcsolatai, lehetőségei alapján ott tud majd legtöbbet segíteni.

Dr. Bali Ildikó, politikus
Dr. Bali Ildikó és Berlinger Attila. Fotó: Makovics Kornél

– Számomra azonban – folytatja – a legfontosabb marad a kórházi munka, az osztály, ahol negyvenkét éve dolgozom, ebből harmincnégy éve mint az osztályt vezető főorvos. De csinálom majd, teljes erőbedobással, a képviselői munkát is, segíteni a város szebbé, jobbá tételét. Úgy gondolom, nagyon jó csapatunk van, az élet minden területét képviseljük, tiszteljük és becsüljük egymást, ezért közösen sok mindenre képesek leszünk.

Lehet, csak érdekes véletlen, de dr. Bali Ildikó elődje, dr. Ternák Gábor is a kórháznak éppen ezt az osztályát vezetve indult politikus pályára, lett országgyűlési képviselő.

Ő – mondja a főorvosnő – 1990-ben, az első szabad választáskor került a parlamentbe, s mert mint nyelveket beszélő sokat utazott külföldre, akkor megbíztak engem az osztály vezetésével. Később fél évre elment az öbölháborúba is, ahol orvosként dolgozott, és én is orvosként leszek a városi közgyűlés képviselője.

Szóba került az egészségügy helyzete, hogy a szekszárdi kórházban is vannak még rossz állapotban lévő részek, s ugyanakkor sok kielégíti a huszonegyedik század igényeit. Ha majd teheti, elsősorban a rendelőintézet felújítását szorgalmazza, ott szép rendelőket, jobb várótermet kellene kialakítani, mert azon a részen évtizedek óta szinte semmi sem változott. A városban a háziorvosi rendelők közül a múlt télen a Vörösmarty utcában kettőt felújítottak, de bizonyára ráfér a javítás több másikra is.

A következő évek hozzák majd az újabb és újabb feladatokat, amelyek megoldásához erő és idő kell. Ezért, mielőtt elvállalta a képviselőjelöltséget, érdeklődött, és felmérte, hogy mind a két feladatnak eleget tud-e majd tenni. A munkából adott némi ízelítőt a kampány, amely tényleg kívánt időt, energiát. Abban akkor sokat segített a kampánystáb, amit köszön, miként köszöni választóinak is, hogy rá szavaztak.

Hivatalosan még csak néhány napja képviselő, választói már megkeresték gondjaikkal úgy, hogy bár a következő testület csak ősszel kezdi meg igazi munkáját, már új minőségében, tisztségében is dolgozott.

Az igazi képviselői munka viszont majd ősszel kezdődik, addig még lesz idő erőgyűjtésre. Kedvence a Balaton, ott lesz egy hónapig, pihen, gyerekeivel, unokáival találkozik, közös programokat szerveznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában