Újraélesztés

2024.06.20. 09:19

Életet mentett két rendőr Hőgyészen

Két rendőr élesztett újjá egy férfit június 16-án, vasárnap Hőgyészen, a Széchenyi utcában.

Teol.hu

A földön magatehetetlenül fekvő kerékpároshoz egy nő kért segítséget. A férfi a Széchenyi utcában feküdt és nem mutatott életjeleket – tájékoztatott Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a bejelentő addigra már telefonon felvette a kapcsolatot a mentőkkel, akik folyamatosan irányították. 

rendőr, életet mentett
Életet mentett két rendőr,  Szedeli Márk és Mocsári Dávid. Fotó: Police Fotó: Police

Az egyenruhások – Szedeli Márk törzsőrmester és Mocsári Dávid zászlós – a mentésirányító utasításait követve megkezdték, majd egymást váltva folytatták az újraélesztést a telefonon kapott instrukciók alapján. A mentősök tíz percen belül megérkeztek, és átvették a súlyosan sérült, de akkor már lélegző férfi ellátását, majd – miután állapotát stabilizálták – kórházba szállították.

A Tolna vármegyei vezető mentőtiszt levélben köszönte meg a bajtársias helytállást. Mint írta, a két rendőr jelentős mértékben hozzájárult az újraélesztés sikeréhez a végrehajtott beavatkozásokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában