Hétköznapi hősök

2024.06.25. 17:30

Életmentő rendőr: „Az emberben ott maradnak az ilyen élmények“

Interjút adott portálunknak a két rendőr, akik néhány nappal ezelőtt megmentették egy férfi életét Hőgyészen. Mocsári Dávid és Szedeli Márk egy kerékpáros baleset helyszínére érkeztek, ahol az áldozat nem mutatott életjeleket. A két rendőr azonnal megkezdte az újraélesztését, aminek köszönhetően sikerült újra elindítaniuk a bajba jutott férfi légzését a mentők kiérkezéséig.

Bencze Péter

Átlagos vasárnapi szolgálati napnak indult június 16. a két egyenruhás számára, aztán a dolgok másként alakultak. Ők pedig tették, amire felesküdtek: segítettek a bajban – mondta a két életmentő rendőr portálunknak.

Mocsári Dávid és Szedeli Márk, a két életmentő rendőr a biztos halálból hozták vissza a hőgyészi férfit.
Mocsári Dávid és Szedeli Márk, a két életmentő rendőr a biztos halálból hozták vissza a hőgyészi férfit.
Fotó: Bencze Péter

Megmentették az áldozat életét

Egy helyi nő kért segítséget telefonon, mert a hőgyészi Szécheny István utcában egy kerékpáros elesett, ezt követően pedig nem adott életjeleket. Mocsári Dávid és Szedeli Márk azonnal a helyszínre siettek, és cselekedni kezdtek: először is gondoskodtak a bajba jutott áldozat szakszerű újraélesztéséről. Felváltva végezték a nem könnyű feladatot, miközben telefonon végig segítette őket a mentésirányító munkatársa. 

Végül, sikerrel jártak: az áldozat ismét lélegezni kezdett. Ekkorra már a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre értek, akik átvették a súlyosan sérült férfi ellátását. A férfit sikerült kórházba szállítani, ahol viszont később, hiába tettek meg mindent az orvosok, elhunyt.

„Az emberben ott maradnak az ilyen élmények“

Mocsári Dávid tizenöt, Szedeli Márk pedig nyolc éve szolgál rendőrként. Mindketten sokat láttak már, tapasztalt szakemberek. Együtt három hónapja dolgoznak, azóta ez volt az első közös életmentésük. Külön-külön viszont már volt hasonló élményben részük.

Az emberben ott maradnak az ilyen élmények, mind a jó, mind a rossz oldala.

 – meséli Mocsári Dávid. Ő már jó néhány életmentésen túl van. Azt mondja, rendőrként ugyan felkészítik őket az ilyen helyzetekre, azonban amikor hasonló szituációban találja magát, újra és újra átéli az esemény megrázó, egyben felemelő élményét is. 

Azt mondják, legyen bármilyen embert próbáló kihívás is a napi feladat, egyetlen dolog hajtja őket: hogy másoknak segítsenek.

Néhány napja is két életmentő rendőr segített

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról az esetről, amelynek során egy, épp a szekszárdi kórház traumatológiai osztályára siető házaspár került nagy bajba, akiket szintén rendőrök segítettek ki. A bajba jutottak autója felmondta a szolgálatot, ráadásul a kocsi épp hatalmas forgalomban állt meg az út közepén. A pár legnagyobb meglepetésére viszont néhány percen belül ott termett két fiatal rendőr. Maul Roland és Szarka Gergely törzszászlósok azonnal segítettek a bajba jutottaknak.

Akkor a nagydorogi házaspár autója a 6-os főúton, a Szekszárd-Pécs elágazó előtt mondta fel a szolgálatot. Tímea, a bejegyzés szerzője azt írta: 

Nagyon rossz helyen állt meg az autónk, nem voltunk biztonságban ott sem mi, sem mások.

Végül, ennél az esetnél ugyanúgy, mint ahogy Hőgyészen is, a rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően nem történt tragédia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában