TV-ajánló

2024.06.14. 14:22

Embereket süt-főz a gyilkos

Egy John Carver nevű maszkos gyilkos kezdi terrorizálni az amerikai Plymouth városának lakóit a hálaadás ünnepe körül. A horrorfilm csak erős idegzetű nézőknek, és természetesen csak tizennyolc éven felülieknek ajánlott.

Brunner Mónika

A Hullaadás című 2023-as amerikai horror egy igazán véres film. 

Patrick Dempsey. Fotó: Shutterstock

Emberek veszélyben 

A film az amerikai massachusettsi kisváros, Plymouth lakóinak történetét követi nyomon. Szörnyű tragédián vannak túl: a helyi szupermarketben, fekete péntek napján (ismertebb nevén Black Friday) több ember szörnyű halt kínhalált az üzletbe berontó őrjöngő tömeg miatt. A fekete péntek a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, a Hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban. 

A filmben Plymouth lakói a szupermarketben történt tragédia bekövetkezte után egy évvel ismét a Hálaadás ünnepére készülnek. 

„Szerettem ezt a várost. Addig a bizonyos napig. Holnap lesz Hálaadás. Nem akarok úgy tenni, mintha mi sem történt volna” – hangzik el a filmben. A lakosok egymást nyugtatják: „Több lelkesedést kérek. A hálaadás szent ünnep mifelénk.” 

Mészárolni kezd 

Azonban hiába a lakosok magukra erőltetett nyugalma, a dolgok egyre szörnyűbb fordulatot vesznek. Egy John Carver nevű baltás gyilkos kezdi őket levadászni a hálaadás ünnepe körül. A hálaadáshoz használt eszközökkel mészárol.

Ezt a filmet tényleg csak azok nézzék végig, akik bírják a véresebbnél véresebb, egyre borzalmasabb jelenteket. 

A gyilkos ugyanis emberekből kezdi készíteni a menüt. 

A filmet pénteken vetíti az HBO. 

A főszereplők: Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Thomas Brooks, Nell Verlaque, Rick Hoffman és Gina Gershon.

Hullaadás, amerikai horror, HBO, 20.01. (péntek, június 14.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában