Számtalan fesztiválon vettek részt

2024.06.15. 17:21

Év végi moderntánc vizsgabemutató

A bátaszéki moderntánc oktatás több mint 16 éve sikeresen működik.

Mauthner Ilona

Forrás: BátaszékMost/Facebook

Hitter Zsolt hetedik éve tanít a Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Bátaszéki Tagintézményében, ahol az évek során számos tanítványa ért el kimagasló eredményeket országos és regionális szinten. 

Három korcsoportban folyik az oktatás

Az iskolában három korcsoportban zajlik az oktatás: alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok számára.

Az idei tanévben a tánctagozat hat koreográfiával vett részt a XXXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál elődöntőjén Pakson, valamint a korosztályonkénti döntőkön Budapesten, az Országos Kortárs-Moderntánc Tanulmányi Versenyen és a XXV. Apáczai Táncfesztiválon Pécsen. A versenyekről minden alkalommal dobogós helyezésekkel tértek haza a táncosok. A koreográfiákat Hitter Zsolt készítette.

Jutalmazták a fiatal táncosokat

A moderntánc tagozat a közelmúltban tartotta év végi vizsgabemutatóját, ahol etűdök és tanulmányi gyakorlatok mellett a versenykoreográfiák is bemutatásra kerültek. A rendezvényt egy házi koreográfus verseny zárta, ahol a zsűri érmekkel jutalmazta a tehetséges fiatal táncosokat. 

A következő tanévre várják minden hatodik életévét betöltött gyermeket, óvodást és kisiskolást soraikba. A felvételi június 18-án, kedden 15 órától 17 óráig lesz a Zeneiskola tánctermében (Bátaszék, Budai u. 21.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában