Köszönet

2024.06.13. 14:00

Felhatalmazást kaptak a sikeres folytatásra Bonyhádon

Vizin Balázs

– Mindenkinek köszönjük, aki élt állampolgári jogával és elment szavazni! Külön köszönjük, akik a Fidesz-KDNP jelöltjeit és listáját támogatták – valamint a békés, nyugodt, a fejlődést szolgáló mindennapokat. Folytatjuk közösen! – ezekkel a gondolatokkal mondott köszönetet a június 9-ei önkormányzati és európai parlamenti választásokon részt vett bonyhádi szavazóknak Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád újból megválasztott polgármestere 3552 voksot kapott, ami a szavazatok 60,33 százalékát jelentette.

Filóné Ferencz Ibolya - Beküldött kép

Minden eddiginél nagyobb felhatalmazás

– Büszke vagyok arra, hogy az eddigi legmagasabb részvétel mellett minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kaptam a választóktól. Sőt, olyan embereket is meggyőzött a városért végzett munkám, akik nem feltétlenül az általam is képviselt pártszövetségre adták le a voksukat. Ezt igazolja, hogy összesen 300 szavazattal kaptam többet Bonyhádon, mint a Fidesz-KDNP listája – értékelte az eredményeket Filóné Ferencz Ibolya. Majd emlékeztetett, 26 éve vesz részt a helyi közéletben, polgármesterként ez volt a harmadik választása. Hozzátette, a következő öt évben is azt a munkát szeretné tovább vinni, amely az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények stabil működtetése mellett Bonyhád fejlődését szolgálja. 

Töretlen a fejlődés folyamata

Ez a folyamat már elindult – egészen pontosan nem szakadt meg –, hiszen az új TOP Plusz pályázatok közül már négy esetében döntés született. A Bátaszék-Bonyhád összekötő út Bartók Béla utcai csomópontjában kanyarodó sáv kiépítésére, valamint a Cikói utca belterületi szakaszának felújítására 279 millió forintot nyertek. A Széchenyi István Általános Iskola udvarának felújítására 180 millió forintot, míg a Malom óvoda bővítésére, fejlesztésére 500 millió forintot. Utóbbi beruházás eredményeként többek között megvalósul az intézmény energetikai korszerűsítése a nyílászárók és a fűtési rendszer cseréjétől a hő- és födémszigetelésig. Továbbá megújulnak a csoportszobák és a melegítő konyha. Az udvar rendezését és eszközbeszerzést is lehetővé tesz a pályázat. És ugyancsak hiánypótló fejlesztésként egy új tornaszobát is építhetnek. 

A legújabb örömteli hír a városi piac fejlesztésével kapcsolatos: június 4-én érkezett meg a döntésről szóló hivatalos támogatási értesítés. A beruházásra 410 millió forintot nyert a város. Ezzel együtt már az 1,3 milliárd forintot is meghaladja az újonnan elnyert pályázati támogatások összértéke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában