Vakáció

2024.06.25. 15:09

Nyáron is gondoskodik az önkormányzat a diákokról

Idén is gondoskodik a szekszárdi önkormányzat az általános iskolás korú helyi gyerekek nyári napközbeni felügyeletéről. A szolgáltatásra már hónapokkal ezelőtt lehetett jelentkezni. A napközbeni felügyelet július 1. és augusztus 20. között segít így a szülőknek – tudtuk meg Majnay Gábortól, a városháza Humán Osztályának vezetőjétől.

Bencze Péter

A nyári napközbeni felügyeletre évről-évre nagy igény mutatkozik, és ezt igazolják vissza a számok is: júliusban és augusztusban, hetente 50 és 125 között van azon gyerekek száma, akiknek részt vesznek a családoknak segítséget nyújtó programban, így a nyári felügyelet sikeresnek tekinthető – mondta Majnay Gábor.

Július 19. és augusztus 20. működik majd a családokat segítő nyári napközbeni felügyelet Szekszárdon.
Július 19. és augusztus 20. működik majd a családokat segítő nyári napközbeni felügyelet Szekszárdon.
Forrás: MW archívum

A szakember hozzátette, a jelentkezési időszak már lezárult, és a „menetrend” is összeállt. Ennek megfelelően idén a város négy általános iskolája fogadja majd azokat a gyerekeket, akiknek a szülei napközben dolgoznak, és nem tudják megoldani a kicsik felügyeletét. A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy a legtöbben az első két hétben veszik igénybe a szolgáltatást, azt követően pedig már a szülők is kiveszik az éves szabadságaik egy részét.

Így alakul a nyári napközbeni felügyelet Szekszárdon

Szekszárdon az általános iskolás diákok nyári napközbeni felügyelete a következőképpen alakul majd:

július 1.- július 12.: Babits Mihály Általános Iskola

július 15. - július 19.: Szekszárdi Garay János Általános Iskola

július 22. - augusztus 2.: Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola

augusztus 5. - augusztus 16.: Szekszárdi Baka István Általános Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában