Vándorló szépkorúak

2024.06.22. 08:13

Hogyan kell levendula-buzogányt fonni?

A címben megfogalmazott kérdésre is választ kaphattak azok, akik ellátogattak a minap a tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre programjára, a tolnai Duna-partra. Mi több, mindenki ki is próbálhatta a levendula-buzogány fonás fogásait.

Teol.hu

Az „oktató” Pete Jánosné, Népi Iparművész volt, aki nem csak a technikát tanította meg az érdeklődőknek, hanem a fonásra éppen megfelelő nedvességtartalmú, nagy mennyiségű alapanyagot is biztosította, saját levendula „ültetvényéről”.

Levendula buzogányt fontak a vándorló szépkorúak
Levendula buzogányt fontak a vándorló szépkorúak Fotó: Rühl Gizella

A vándorló szépkorúak ezen a napon a lila színű gyógynövény mellett evezőt is a kezükbe vettek, a Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület segítségével sárkányhajózhattak a holtágon. Emellett játékos vetélkedőt rendeztek. Ebédre pedig paprikáskrumplit főztek.

A baráti kör egész évben rengeteg programot szervez. Az idei június sem kivétel, hiszen a levendulás eseményen kívül ebben a hónapban már férfinapot is tartottak, kirándultak Ópusztaszerre és Hajósra, holnap pedig Kiskunmajsára mennek fürdeni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában