Támogatás nyári diákmunkára

2024.06.15. 08:41

Jól jár a diák és a munkáltató is

Június 17-től indul a „Nyári diákmunka 2024” munkaerőpiaci program – olvasható a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat portálján.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A munkáltatónak nyújtott bértámogatás összege szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként 244 500 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200 100 Ft lehet. Legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás, legfeljebb 2 hónap időtartamra támogatható.

Nappali tagozatos diákokat várnak

A diákok június 17-től regisztrálhatják magukat a programra, és a munkáltatók támogatási kérelmeiket a  július 1 és augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő, határozott idejű foglalkoztatás vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

A nyári diákmunka programba  ezeket a fiatalokat várják

A 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákokat, szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

Forrás: nak.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában