Gyorsétterem

2024.06.18. 13:35

KFC Szekszárdon: kiszélesítik az étteremhez vezető utat

Egyre látványosabb a Szekszárdon épülő KFC munkaterületén folyó munka. A szakemberek a következő hetekben azon is dolgoznak majd, hogy kiszélesítsék a Béri Balogh Ádám utcán keresztül haladó út ottani szakaszát. A cél, hogy idén év végére megnyíljon a tolnai vármegyeszékely első KFC étterme.

Bencze Péter

Napról napra egyre közelebb az étterem nyitásának pillanata. Erre már sokan várnak, nemcsak Szekszárdon, hanem a környező településeken is. A korábbi tapasztalatokat ismerve, nem kizárt, hogy a KFC még Bács-Kiskun vármegyéből, Baja térségéből is sokakat csábít majd Szekszárdra egy-egy étkezésre.

A KFC szekszárdi étterme a tervek szerint decemberben nyithat ki
Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a szekszárdi KFC munkaterületén és annak környékén. Fotó: Makovics Kornel

A KFC miatt kiszélesítik az utat

A munka igazán látványos ütemben zajlik a Béri Balogh Ádám utca környékén. A szakemberek mostanra már nem csak az étteremnek helyet adó területen dolgoznak, hanem a a Béri Balogh Ádám utcában, a „főút" közvetlen környezetében is. Azt a szakaszt ugyanis kibővítik, kanyarodó sávokat alakítanak ki. A cél, hogy ezzel tompítsák – az étterem érkezése miatt – a várhatóan megnövekvő forgalmat az út ottani részén.

Máté Péter, a közgyűlés Pénzügyi Bizottságának elnöke néhány napja arról posztolt a Facebookon, hogy kiadták a közútkezelői hozzájárulásokat a forgalomtechnikai tervekhez. Negyven méteres kanyarodósávokat alakíthat ki a kivitelező, hogy a forgalmas időszakok se okozzanak fennakadást a város közlekedésében.

Még idén kóstolhatnak a vendégek

Szintén Máté Péter számolt be arról nem régen, hogy a KFC szekszárdi üzlete várhatóan decemberre készül el, így az első adag ételeket még idén megkóstolhatják a rántott csirkeszárnyak szerelmesei. Tolna vármegyében egyébként ez lesz az amerikai gyorsétterem lánc első „kirendeltsége".

A KFC anyacége már márciusban álláshirdetésekkel toborzott munkatársakat Szekszárdra. Amint azt akkor közöltük, étteremvezető-helyettest és műszakvezetőt kerestek. Előbbi pozícióért 600 ezer, míg utóbbiért 455 ezer forint bruttót kínált havonta az amerikai gyökerű vállalkozás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában